‘În primul rând, o astfel de investiţie într-o bancă este o bună afacere pentru orice antreprenor român. În al doilea rând având o unitate localizată aici, apropiem foarte mult nivelul de decizie de economie. În marea majoritate a băncilor cu capital străin active astăzi în România, deciziile nu mai sunt luate în plan local datorită deteriorării condiţiilor economice. O bancă locală ar avea posibilitatea să lucreze în România la costuri de operare mult scăzute. Nu sunt plătite reţele întregi, nu sunt plătite proiecte regionale şi nu sunt plătite cadre speciale din exterior care au salarii foarte mari. O astfel de bancă ar cunoaşte mai bine specificul economiei româneşti pentru că ar fi în stare să pună în piaţă produse la preţuri competitive. De asemenea, ar fi un foarte bun model de moralitate şi de responsabilitate pentru toţi cetăţenii acestei ţări’, a spus Burduja.

Potrivit acestuia, datorită crizei apărute în lume băncile mari au devenit extrem de sensibile la tot ceea ce înseamnă asumarea de risc.

‘Aş vrea să arăt respect pentru eforturile importante pe care băncile cu capital străin le-au făcut în România, doar că în condiţii de criză nevoile de finanţare sunt atipice. Băncile străine nu vor fi niciodată de acord să aplice condiţiile de finanţare atipice şi pe bună dreptate’, a mai afirmat fostul prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank.
SURSA: Agerpres