"Am gândit un program de minimis, o Hotărâre de Guvern, pentru a ajuta apicultorii care au avut o producţie mai slabă în acest an. Ea se află pe site-ul MADR, iar până atunci la rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii avem timp să legăm HG împreună cu reprezentanţii asociaţiei pentru acolo sunt doar câteva propuneri. Este vorba de o sumă de 4 milioane de lei care va fi pusă la dispoziţia crescătorilor de albine pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an din cauza ploilor", a spus ministrul Agriculturii.

Solicitările depuse în acest an prin Programul Naţional Apicol 2014-2016 depăşesc 33 de milioane de lei, fiind peste suma alocată anual, de 29 de milioane de lei, a precizat Daniel Constantin.

Programul Naţional Apicol 2014 – 2016 a debutat în acest an şi se bucură deja de succes. Este un program care are o valoare de 29 de milioane de lei anual, iar deocamdată solicitările depăşesc 33 de milioane de lei. Se simte nevoia de dezvoltare în sector şi de a face investiţii în continuare pentru performanţă", a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a participat, vineri, la deschiderea Ediţiei de toamnă a Târgului Naţional al Mierii, un nou eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole.

La târgul organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) pe platforma apicolă din Băneasa, bucureştenii sunt aşteptaţi de vineri până duminică, între orele 10,00 – 18,00.

Cei peste 100 de expozanţi care vor fi prezenţi – apicultori şi firme specializate – îşi vor etala produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produsele apicole obţinute direct din stupină până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole – suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.

AGERPRES