”Pentru cei opt furnizori impliciţi, nu este nicio problemă, pentru că ei au toată infrastructura necesară. Problema ar fi pentru o nouă companie care vrea să intre pe piaţa consumatorilor casnici, dar furnizorii iau din ce în ce mai mult în considerare o astfel de activitate, acum mai mult pentru asociaţii de consumatori. Estimăm că într-un viitor nu foarte îndepărtat această activitate va deveni competitivă”, a spus Lungu.

În ceea ce priveşte situaţia în care, în perioada 2012-2013 consumatorii casnici au plătit de două ori certificatele verzi, Lungu a arătat că prejudiciul a fost deja recuperat.

'Cred că trebuie să vedem partea plină a paharului: s-a produs ceva ce nu era în regulă, dar important este că ANRE a depistat acest lucru', a adăugat reprezentantul AFEER.

El a mai spus că în continuare are încredere în deciziile reglementatorului.

'Este obligatoriu să credem în ANRE fără echivoc. Oricât am critica sistemul legislativ primar sau secundar, trebuie să avem încredere în el', a subliniat Lungu.

Piaţa de energie electrică pentru consumatorii casnici va fi liberalizată complet la 31 decembrie 2017. Începând de atunci, toţi consumatorii vor negocia cu furnizorii propriile preţuri şi contracte. (Sursa: Agerpres)