"Reluarea activităţii de exploatare de la Roşia Poieni de către CupruMin ar fi mană cerească pentru noi, pentru că noi cumpărăm acum destul de scump , prin traderi locali, iar evoluția companiei depinde mult de preţul cuprului, care variază în funcţie de cotaţia de pe bursele externe", a declarat Prosszer.

Romcab este fabrica de cabluri electrice de joasa tensiune din Târgu-Mureş, pe care omul de afaceri Zoltan Prosszer a cumparat-o în urmă cu 14 ani cu un milion de dolari, mai mult pentru depozite si teren, a fost salvarea de la un faliment total si este acum principala lui afacere. Societatea s-a născut din divizarea Electromureş şi a fost privatizată în 1999.
Prosszer deţine circa 72% din acţiunile firmei, iar restul este deţinut de un fond olandez de investitii – MEI, 5% – si de banca americană Morgan Stanley (23%).

O afacere care a crescut din 2010 până acum de 6 ori:

 

Compania are două fabrici: una mai veche, în Târgu Mureş şi una funcţională din toamna anului trecut,  în localitatea Acăţari, rezultată în urma unei nvestiţii, de 61 de milioane de lei şi a fost realizată prin intermediul unui proiect pe fonduri europene, cu o finanţare nerambursabilă de 20 de milioane de euro şi printr-un mix de produse acordate de Exim Bank, în valoare de 200 de milioane de lei.