Laura Codruța Kovesi va fi prezentă, începând cu ora 9.00, în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție. Aici se va decide dacă va fi menținut controlul judiciar asupra fostei șefe a DNA. Kovesi a fost pusa sub control judiciar la solicitarea Sectia pentru magistrati, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Fosta șefă a DNA a contestat măsura la Instanța supremă.
Kovesi are o serie de interdicţii, printre care interdicția de a părăsi ţara sau de a vorbi cu presa. Ea nu poate nici activa ca procuror la Parchetul General. Dacă judecătorii de la ÎCCJ vor menține aceste măsuri, atunci Kovesi nu va mai avea ce face pentru că decizia va fi definitivă.
Pentru fosta șefă a DNA măsura care se va lua astăzi este extrem de importantă. Mâine, la Bruxelles, va avea loc o nouă rundă negocieri privind postul de procuror-șef. Este cea de-a treia rundă de discuții care au loc între Parlament și Consiliul UE.