„Astăzi este bine să votăm pentru normalitate, pentru o țară normală. În special, am votat pentru nepoțica mea și pentru un viitor normal, să trăiască într-o țară normală”, a declarat Ministrul Afacerilor Interne după ce a votat.

Marcel Vela a mai precizat că la alegerile de astăzi sunt implicați în jur de 39.000 de jandarmi, polițiști, reprezentanți IGSU, dintre care 50% se ocupă de protecția secțiilor, 25% de ordinea și liniștea publică și 25% din aceste efective sunt în rezervă.

„Noi suntem în dispozitiv. Ministerul Afacerilor Interne este la datorie și ne dorim din tot sufletul ca și turul doi să fie organizat la fel de bine ca și turul întâi, să nu avem evenimente”, a răspuns acesta când a fost întrebat de ce a votat atât de devreme.

În România, un număr de 18.748 de secții de votare s-au deschis duminică, la ora 7.00, pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. AEP transmite că numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.411 cetățeni.