Zapp a transformat cele 100 de masini Fly Taxi care deservesc aeroportul international Henri Coanda in Hot Spot-uri care pot sa ofere internet wireless de mare viteza, informeaza un comunicat al operatorului de telefonie mobila. Viteza de transmitere a datelor este de pana la 2,4 Mbps oferind calatorilor-utilizatori acces la email, date, jocuri, chat si internet banking.

Orice aparat wireless de tipul laptop, telefon mobil, Palm sau PDA poate fi conectat la sistemul Zapp, iar clientii nu au nevoie de un card de date, soft sau cunostinte tehnice.

Aceste retele in miscare sunt conectate la internet de mare viteza cu ajutorul unui router mobil si a unui modem care comunica cu reteaua EV DO Zapp, disponibila pe toata raza orasului Bucuresti si in alte 61 de orase din Romania.

Serviciul este disponibil prin achizitionarea unor cartele prepaid de la bordul autovehiculului.

Zapp ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea CDMA2000. CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana Qualcomm. Zapp face parte dintr-un grup detinut de Qualcomm si fondul de investitii Omnia Holdings.

Sursa: Capital 26 Iunie 2007