14 februarie nu înseamnă numai Ziua Îndrăgostiţilor, ci este şi ziua când a fost înregistrat domeniul YouTube.com. În data de 14 februarie 2005, Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim, angajaţi ai companiei PayPal, au înregistrat domeniul YouTube.com. Ei au gândit un site

Youtube, cel mai popular site de video-sharing, a împlinit ieri 5 ani, iar numărul vizualizărilor zilnice a crescut de la câteva mii în 2005, la peste un miliard, în prezent.

14 februarie nu înseamnă numai Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiţilor, ci este şi ziua când a fost înregistrat domeniul YouTube.com.

În data de 14 februarie 2005, Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim, angajaţi ai companiei PayPal, au înregistrat domeniul YouTube.com. Ei au gândit un site unde orice posesor de cameră video şi o conexiune la Internet să îşi poată spună povestea.

YouTube.com a fost activat la 15 februarie 2005. La început acesta avea o concurenţa serioasă reprezentată de site-uri precum Veoh, Vimeo sau Viddler. YouTube a reuşit, însă, să se impună rapid pe piaţă, iar în anul 2006, Google a achiziţionat site-ul pentru 1,65 miliarde de dolari.

„Scopul nostru este să stabilim standardul în livrarea de conţinut video online. Dorim ca încărcarea filmuleţelor să  se facă rapid, iar clipurile de înaltă calitate să poată fi redate pe orice dispozitiv, oriunde, oricând”, a scris Chad Hurley pe blogul oficial YouTube. YouTube înregistrează peste un miliard de vizualizări zilnic, adică peste 11.574 de vizualizări pe secundă.