Yahoo! vrea să cumpere 75% din acţiunile Dailymotion, scrie Wall Street Journal. Site-ul este evaluat la 300 de milioane de dolari în prezent. Oficialii France Telecom şi Yahoo! nu au dorit să comenteze.

“Nu putem confirma, nega sau comenta pe marginea speculaţiilor privind o potenţială preluare a site-ului de către Yahoo!”, a declarat Roland Hamilton, director general Dailymotion.

France Telecom a achiziţionat Dailymotion cu 170 de milioane de dolari în două etape, ultima încheiată în luna ianuarie a acestui an.

Dailymotion este al 12-lea cel mai vizitat site video din lume, conform firmei de cercetare comScore. Dailymotion are 116 milioane vizitatori unici în fiecare lună care urmăresc 2 miliarde de clipuri. YouTube, site deţinut de Google  este numărul unu în lume.

Dacă tranzacţia va avea loc, ar fi cea mai mare de la preluarea Yahoo! de către Marissa Mayer, fost executiv Google. Yahoo! a achiziţionat mai multe site-uri  pentru mobil şi startup-uri de la venirea lui Mayer la cârma companiei, anul trecut.