Xerox Travel Scanner beneficiază de multe dintre cele mai bune aplicaţii software din industrie, care vin la pachet cu alte scanere Xerox DocuMate, astfel că utilizatorii pot lucra, atunci când se află în afara biroului/ în deplasare, cu aceleaşi instrumente cu care lucrează şi la birou.

Xerox Travel Scanner are dimensiuni de doar 5,0 cm x 3,8 cm x 28.9 cm, cântăreşte 300 grame, are o rezoluţie de 600 dpi şi 24 de biţi culoare. Acesta se alimentează printr-un port USB la computerul personal. Noul scaner include tehnologiile Paper Driven şi AutoLaunch de la Visioneer, Inc., astfel că utilizatorii pot începe să scaneze automat documente imediat ce acestea sunt detectate de scaner.    

„Profesioniştii din lumea business-ului vor tot ceea ce este mai bun, produse uşor de folosit şi soluţii cu multiple funcţii, indiferent că sunt la birou sau în afara acestuia”, spune Mihai Ciobanu, EB Product Marketing Manager, Xerox România. „Acum, cei care călătoresc în interes de serviciu pot să scaneze, să organizeze şi să trimită orice document vor, de la chitanţe şi cărţi de vizită, la fotografii, documente şi prezentări. Combinaţia între dimensiune, mobilitate şi software-ul folosit face ca Xerox Travel Scanner să fie o companie perfectă pentru cei care călătoresc.”  

Xerox Travel Scanner scanează şi converteşte documente în fişiere PDF cu opţiune de căutare text, care sunt uşor de organizat, trimis şi de protejat. El este proiectat să salveze automat, la opţiunea utilizatorului, orice document scanat într-un fişier PDF, cu opţiune de căutare de text, şi, în acelaşi timp, să menţină aparenţa documentului original.  

Cu ajutorul Xerox Travel Scanner, chitanţele scanate pot fi combinate cu orice formular de raportare a cheltuielilor. Visioneer One Touch este o aplicaţie uşor de utilizat, care conectează butoanele de pe scaner cu un set de setări de scanare, menite să îmbunătăţească eficienţa fluxului de lucru. Astfel, printr-o singură apăsare, documentul este scanat automat către e-mail, Word, imprimantă sau fişier. Tehnologiile Kofax VRS şi Visioneer One Touch asigură scanuri perfecte din originale imperfecte.