La începutul lunii martie, sezonul în tenisul profesionist s-a oprit din cauza pandemiei de coronavirus, iar jucătoarele de nivel mai scăzut au rămas fără posibilitatea de a-şi câştiga existenţa, relatează Reuters, citată de agerpres.

WTA lucrează alături de organizatorii turneelor pentru a creşte câştigurile când circuitul profesionist de tenis se va relua şi ia în considerare extinderea actualului sezon de 44 de săptămâni pentru a asigura că au loc mai multe turnee”, a precizat WTA.

„Speranţa noastră sinceră este să revenim pe teren cât mai repede posibil, când sănătatea şi siguranţa jucătoarelor, fanilor şi staff-urilor vor putea fi garantate”, a subliniat WTA.

Toate turneele au fost suspendate

Atât circuitul masculin (ATP) cât şi WTA au suspendat toate turneele până la data de 7 iunie din cauza pandemiei de coronavirus, după ce mai multe ţări şi-au închis graniţele pentru a opri răspândirea virusului. Şi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a luat decizia de a suspenda World Tennis Tour până la 8 iunie.

Turneul Campioanelor (1-8 noiembrie) este evenimentul care încheie sezonul WTA, fiind urmat de o pauză de 8-10 săptămâni.

În ceea ce privește situația jucătoarelor profesioniste care depind de câştigurile de la turnee, acestea şi-au exprimat preocuparea pentru situaţia lor financiară având în vedere faptul că e neclar când sezonul va putea fi reluat.

„Jucătoarele profesioniste de tenis sunt persoane independente şi nu angajate ale WTA. Astfel, recompensarea jucătoarelor se face pe baza rezultatelor de pe teren, iar când turneele nu se ţin, atunci se opreşte şi principala lor sursă de venit. WTA recunoaşte provocările la care trebuie să facă faţă aceste sportive, similare cu cele ale milioanelor de oameni din lume, într-o situaţie fără precedent”, se mai arată în comunicatul WTA.