Aparatele iPhone 5 scoase la licitaţie pe eBay.com, au un preţ de pornire şi de 4 dolari, plus costurile de livrare, dar nu e exclus ca licitaţia să se încheie cu un preţ apropiat (cât de cât) de cel cu care este comercializat smartphone-ul în magazinele de specialitate.

În cazul în care vrei să cumperi iPhone 5, de pe eBay, dar fără să licitezi (opţiunea But It Now), plăteşti cu o treime mai puţin decât preţul din oferta operatorilor de telefonie mobilă din România. Concret, pentru smartphphone-urile care nu sunt blocate într-o anumită reţea de telefonie mobilă, preţul de vânzare porneşte de la 650 de dolari (circa 500 euro), iar transportul este gratuit. (Pe acelaşi site, smartphone-ul iPhone 4S costă de la de la 350 de dolari (cca. 275 euro) în sus, iar iPhone 4 poate fi achiziţionat şi cu 230 de dolari (cca. 180 euro))

Apple a dezvăluit, în 12 septembrie, noul iPhone 5, cel mai nou model din populara serie de telefoane iPhone, la mai puţin de un an de la lansarea modelul iPhone 4S. Mai subţire (7,6 milimetri), mai uşor (112 grame) şi cu o diagonală a ecranului mai mare (4 inch) decât predecesorul model, iPhone 5 ar urma să crească competiţia pe piaţa smartphone, care în prezent este dominată de telefoanele Apple şi de produsele care utilizează sistemul Android, cum sunt telefoanele marca Samsung.

În plus, noul iPhone 5 este primul telefon Apple cu o diagonală a ecranului de 4 inch, în condiţiile în care de la lansarea primului model şi până în prezent telefoanele Apple au avut o diagonală a ecranului de 3,5 inchi.

Comercializarea noului smartphone iPhone 5 a început din 21 septembrie pe pieţele din SUA, Japonia, Hong Kong şi Singapore, la un preţ de pornire de 199 de dolari.