Microsoft a anunţat, miercuri, disponibilitatea pentru precomandă a noului sistem de operare Windows 7, în Marea Britanie, Franţa şi Germania. La doar opt ore de la anunţ, precomenzile le-au depăşit numeric pe cele atrase de Windows Vista în primele 17 săptămâni, conform Amazon.com.

Reducerile considerabile i-au făcut pe britanici, dar mai ales pe francezi şi pe germani să comande, via internet, cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, Windows 7.

Versiunea  Home Premium este disponibilă la un preţ de doar 45 de lire sterline, în Marea Britanie, faţă de 150 de lire sterline, preţul normal, iar în Franţa şi Germania, preţul a fost redus de la 200 de euro la doar 50 de euro.

Francezii şi nemţii au epuizat toate licenţele în timp record, în timp ce în Marea Britanie, încă se mai pot precomanda toate cele trei versiuni: Home Premium, Professional şi Ultimate.

Cei care au precomandat Windows 7 îl vor primi pe 22 octombrie, atunci când va avea loc lansarea oficială. Analiştii estimează că în jur de 177 de milioane de copii Windows 7 vor fi instalate, până la sfârşitul anului viitor, în PC-uri, dintre care 50 de milioane numai în Europa.

SURSA: BBC