Windwos 7, cel mai recent sistem de operare de la Microsoft, va fi lansat oficial în ţara noastră pe 5 noiembrie, la Bucureşti, însă se va găsi pe rafturile magazinelor din 22 octombrie.

Lansarea oficială a sistemului de operare Windows 7, Windows Server 2008 R2, şi Exchange Server 2010 va avea loc în Capitală pe 5 noiembrie, la Cluj pe 17 noiembrie, la Timişoara pe 19 noimebrie, iar la Iaşi pe 24 noiembrie, scrie pe blogul său, Tudor Galoş, Windows Business Group Lead, Microsoft România.

Windows 7 va putea fi achiziţionat, însă, de către utilizatorii români, dar şi de cei din întreaga lume, din 22 octombrie. „Sistemul de operare va fi disponibil din 22 octombrie în marile lanţuri de retail IT&C”, a declarat pentru capital.ro, Tudor Galoş.

Ballmer nu este entuziasmat

Cu 15 zile înainte de lansarea celui mai aşteptat sistem de operare de la Microsoft, Steve Ballmer, CEO-ul companiei, a declarat că lansarea noului sistem de operare Windows 7 nu va impulsiona cererea de PC-uri, decât într-o mică măsură. „Va exista o creştere a vânzărilor de PC-uri, dar probabil că nu va fi semnificativă”, a afirmat Ballmer. Sistemul de operare Windows, dezvoltat de Microsoft, rulează pe circă 90% din PC-urile din întreaga lume.