Directorul financiar de la Wienerberger, Willy Van Riet, a declarat că deşi în al doilea trimestru afacerile au mers bine, pieţele din SUA, România şi Bulgaria rămân dificile. Cu toate acestea, Willy Van Riet s-a declarat încrezător că Wienerberger va înregistra un profit net în 2011 datorită afacerilor solide din ţări precum Germania, Franţa şi Belgia.

Wienerberger este dependent aproape în întregime de piaţa construcţiilor rezidenţiale, nefiind în măsură să profite de banii alocaţi de guverne pentru infrastructură în ideea de a stimula economiile după criza financiară globală. În primul trimestru al acestui an Wienerberger a înregistrat pierderi de 45,1 milioane de euro, mai mici faţă de pierderile de 69 milioane euro înregistrate în perioada similară a anului trecut.

Willy Van Riet a mai declarat miercuri că Wienerberger vizează în continuare mici achiziţii. De asemenea, Wienerberger a informat miercuri că a plasat bonduri în valoare de 100 milioane de euro cu o maturitate pe şapte ani şi un cupon de 5,25%.

Wienerberger are aproximativ 230 de facilităţi de producţie în 27 de ţări. Wienerberger a intrat pe piaţa din România în anul 1998 şi în prezent are trei fabrici de cărămizi de BCA la Gura Ocniţei, lângă Târgovişte (sud), la Sibiu (centru) şi în localitatea Tritenii de Jos, judeţul Cluj.

SURSA: Agerpres