Site-ul este disponibil în 17 limbi, printre care şi româna, şi prin intermediul său cetăţeni din Uniunea Europeană şi din afara acesteia vor putea furniza informaţii utile, expeditorul mesajului având şi opţiunea de a rămâne anonim.

'Site-ul va permite schimbul de informaţii despre criminalii căutaţi la nivel internaţional, care au fost condamnaţi sau sunt suspectaţi de comiterea unor infracţiuni grave sau a unor acte teroriste în Europa', a indicat Europol într-un comunicat.

În prezent site-ul conţine datele despre 45 de infractori sau suspecţi daţi în urmărire, dar el va fi actualizat periodic, a subliniat Europol, subliniind că este vorba despre 'prima iniţiativă de la nivelul Europei pentru a prezenta pe o platformă comună o listă de infractori căutaţi'.

Pe lista celor mai căutaţi 45 de infractori publicată pe site-ul lansat vineri se află, printre altele, numele lui Salah Abdeslam şi Mohamed Abrini, urmăriţi pentru rolul lor în atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie şi soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Pe aceeaşi listă sunt postate şi fotografia şi numele lui Gregorian Bivolaru (63 de ani), 'alias Magnus Aurolsson, de naţionalitate română, înălţime 1,75 m, ochi negri, născut la 13 martie 1952'. "Condamnat la 6 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată, constând în aceea că, în perioada 2002-2004, folosindu-se de calitatea declarată de profesor yoga şi mentor spiritual, prin abuz de autoritate şi ţinere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră cursantă yoga cu care a întreţinut in mod repetat acte sexuale şi de perversiune sexuală şi căreia i-a oferit şi dat diverse sume de bani şi alte foloase", se menţionează pe site în legătură cu faptele comise de Bivolaru.AGERPRES