Iarna intră în drepturi! ANM a emis Cod galben de ninsori. Ce zone vor fi afectate?

Astfel, zonele afectate sunt în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 metri. În zonele respective va ninge și se va depune un strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, conform informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Totodată, în Capitală cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat în intervalul menționat anterior. Temperatura minimă va fi de 2-3 grade, iar maxima termică a zilei de luni va fi mai ridicată decât în ziua precedentă și se va situa în jurul valorii de 10 grade Celsius. Mai mult, în dimineața zilei de luni vor fi și condiții de ceață.

Recent a avut loc prima ninsoare în Capitală

În ziua zilei de 4 decembrie a avut loc prima ninsoare din această iarnă. Chiar dacă ploaia s-a transformat în ninsoare, nu a fost suficient de frig pentru a se și depune un strat de zăpadă. Totuși, meteorologii spun că iarna nu s-a instalat încă și că în următoarea perioadă vremea va fi schimbătoare.

„Vom mai vorbi și în următoarele ore de precipitații mixte, care treptat se transformă în ploaie și dupa aceea încetează, după-amiaza ar trebui să nu mai avem precipitații în București, iar temperatura maximă o să scadă destul de mult față de ieri, cel mult 5 grade vom avea astăzi, proces de racire care se va resimți și în celelalte zone ale țării, pentru că vor fi temperaturi maxime între 0 și 7 grade, deci o scădere destul de semnificativă, dar care sunt valori apropiare de ceea ce ar fi normal pentru începutul lunii decembrie.

Nu se instalează iarna, pentru că vom vorbi de alternanțele temperaturii. Deja mâine mai cresc ușor maximele, minimele însă mai scad și precipitații trecător vor mai fi mâine, mai ales în partea de Vest, Sud-Est a țării și în zilele următoare, sunt alternanțe”, a declarat Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM.

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o informare meteorologică de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă în estul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării, de duminică, orele 20:00 şi până luni la orele 12:00.

Va ploua în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantităţi de apă de 15-20 de litri/metru pătrat şi izolat de 30 de litri/metru pătrat.

Potrivit meteorologilor, îndeosebi în Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

În zona montană înaltă va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intensificări ale vântului, care va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada.

Începând din noaptea de luni spre marţi, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile.

La munte va ninge, în centrul, nordul şi nord-estul ţării treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.