„Evaluarea făcută cu această ocazie a relevat faptul că, în acest moment, România nu se confruntă cu probleme deosebite. Rețelele de transport ale gazelor naturale și sistemul național de transport gaze și energie electrică, rețelele de mare importanță, funcționează în parametrii normali.

Însă există o mobilizare bună astfel că s-au format din timp echipe operative pentru intervenții pe teren în cazul în care va fi necesară asistența lor.

Nu în ultimul rând, le-am solicitat companiilor și instituțiilor care au responsabilități în asigurarea producției și furnizării de energie electrică, gaze naturale și energie termică în sezonul rece, să păstreze o comunicare permanentă între echipele de intervenție și Dispecerul Energetic Național.

În funcție de evoluția vremii din aceste zile, ne vom reuni pentru noi sesiuni ale Comandamentului de Iarnă” , a anunţat secretarul de stat Niculae Havrileț pe Facebook.

Meteorologii au emis mai multe avertizări Cod galben şi portocaliu privind intensificări ale vântului, ninsori şi viscol, acestea intrând în vigoare miercuri, în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, de miercuri seară, în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Buzău, precum şi în Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea va fi Cod roşu de viscol puternic, care reduce vizibilitatea, chiar spre zero.