Vremea o ia razna din nou! Prognoza meteo ANM pentru zilele următoare! Avertismentul meteorologilor

Duminică, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia Română, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ploi de scurtă durată și fenomene electrice, pe arii restrânse în zonele montane și submontane și doar izolat în rest. Noaptea nebulozitatea se va accentua treptat în vestul, nordul și centrul țării, iar averse și descărcări electrice se vor semnala în Maramureș, Crișana, nordul Moldovei, local în Banat, Transilvania și cu totul izolat, posibil, în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul litoralului și 37 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 12 și 22 de grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, duminică, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat după-amiza. Atunci indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Meteorologii spun că este probabil ca indicele să treacă de pragul critic. Dimineața și noaptea cerul va fi mai mult senin decât în restul zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Avertisment ANM! Vremea o ia razna din nou. Prognoza meteo luni

ANM mai anunță că luni vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea simțitor mai ales în regiunile nordice și în centru. O mare parte din sudul României va avea în continuare temperaturi ridicate iar disconfortul termic se va menține ridicat, pragul critic depășind ușor 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, la deal, la munte, în nordul, centrul, estul țării și pe suprafețe mici în celelalte regiuni. Aversele vor avea și caracter torențial

În București, valorile termice vor scădea ușor însă disconfortul termic se va menține ridicat. Indicele temperatură umezeală va trece ușor pragul de 80 de unități.

Avertisment ANM! Vremea o ia razna din nou. Prognoza meteo marți

Marți, vremea continuă să se răcească în cea mai mare parte a țării. Totodată, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse ce vor avea caracter torențial.

Pe arii restrânse se vor înregistra cantități mai importante de apă și vor fi condiții de grindină. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde vremea călduroasă va persista, iar astfel de fenomene vor fi doar pe suprafețe mici și vor apărea cu o probabilitate mai mare seara și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 33 de grade.

Și în București vremea continuă să se răcească și vor fi înnorări temporar, dar și averse și descărcări electrice.

Vremea o ia razna din nou! Prognoza meteo ANM pentru zilele următoare! Avertismentul meteorologilor

Cerul va fi variabil în cea mai mare parte a țării. Miercuri, vremea se va ameliora sub aspectul ploilor.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Miercuri, vremea în București va fi schimbătoare. Ziua vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Minima va fi de 17 grade iar maxima de 31 de grade.

Vremea o ia razna din nou! Prognoza meteo ANM pentru zilele următoare! Avertismentul meteorologilor