Vreme instabilă în Dobrogea, Moldova sudică și nordul Munteniei

În Dobrogea și Bărăgan, norii se adună și se risipesc, dar nu sunt semne de ploaie. Vântul își intensifică suflul pe parcursul zilei. În ziua precedentă, temperatura în Bărăgan a atins între 22 și 23 de grade Celsius.

Astăzi, maximele termice se opresc la 18 grade Celsius, totuși acestea rămân cu mult peste medie pentru această perioadă. În Delta Dunării se anunță o scădere a temperaturii. La Sulina, se prognozează în jur de 10 grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem vreme instabilă, cu puțină ceață dimineața și posibile ploi mai târziu în zi. Vântul se intensifică în această zonă, iar temperaturile scad cu aproximativ 3-4 grade față de ziua precedentă. Cu toate acestea, vremea rămâne neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi așteptate să atingă 17-18 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, există ceață ușoară în acest moment, dimineața devreme. Apoi, se anunță câteva ploi slabe, dar și raze de soare printre nori. Temperaturile continuă să fie peste medie, ajungând în jurul a 14-15 grade Celsius, iar vântul devine activ și în aceste regiuni.

Temperaturi neobișnuit de ridicate în Transilvania și în Maramureș

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, temperaturile cresc față de ziua precedentă. Cerul alternează între înnorări și perioade mai senine. Există posibilitatea unor ploi ușoare și sporadice, iar temperaturile se ridica până la 17-18 grade Celsius.

prognoza meteo vremea
Vreme tot mai caldă în România / SURSA FOTO: Dreamstime

Și în zonele vestice, se înregistrează o ușoară creștere a temperaturilor. Maximele termice ating și aici 17-18 grade Celsius, valori neobișnuit de ridicate pentru sfârșitul lunii februarie. Sunt posibile câțiva nori care aduc ploi trecătoare, însă vor fi și intervale cu soare, permițându-ne să ne bucurăm în ansamblu de o zi plăcută.

În Transilvania, temperatura scade față de ziua precedentă, dar rămâne în continuare neobișnuit de caldă pentru această perioadă. La Târgu-Mureș, se prognozează 16 grade Celsius. Cerul se închide treptat, iar pot apărea câteva ploi slabe, în special în zonele de munte unde vântul suflă mai puternic, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Oltenia, vremea rămâne călduroasă, iar temperaturile ating 14-15 grade Celsius după amiază. Se înregistrează și aici precipitații ușoare, însă soarele va face și el apariția în decursul zilei.

În ținuturile sudice, ne bucurăm de o zi însorită și o amiază extrem de plăcută, cu temperaturi care se potrivesc mai degrabă finalului de aprilie sau începutului de mai. La Giurgiu, se prognozează în jur de 21 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în București în ultima zi a săptămânii

În București se anunță o zi splendidă, cu cer senin, temperaturi extrem de ridicate și atingerea a 20 de grade Celsius în orele prânzului.

Spre noapte, se vor ivi câțiva nori, însă șansele de ploaie sunt minime, iar temperatura va coborî până la aproximativ 6 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât de obicei. Se prevăd ploi în Carpații Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul Carpaților Orientali.

Acestea pot fi chiar consistente, cu posibilitatea de a se acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat și există riscul de descărcări electrice. Vântul va sufla cu mai multă putere pe creste.