Vreme neobișnuit de caldă pentru sfârșitul lunii februarie

Elena Mateescu a spus că în acest weekend, vom avea parte de temperaturi de până la 20 de grade Celsius, chiar dacă suntem abia la sfârșitul lunii februarie.

„Vorbim, într-adevăr, de o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a unei luni februarie în țara noastră.

Deja vineri după-amiază consemnăm 19 grade Celsius la Zimnicea, 18 grade la Bechet, 16-17 grade în Capitală și este posibil ca maximele astăzi să înregistreze valori de până la 20 grade Celsius”, a declarat ea pentru Antena 3 CNN.

Mâine, se vor înregistra temperaturi în întreaga țară, între 12 și 21 de grade Celsius, cu posibilitatea de temperaturi mai ridicate în sudul extrem, a mai precizat directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

prognoza meteo, vreme, primăvară
Se încălzeşte vremea în România / SURSA FOTO: Dreamstime

De asemenea, duminică se vor înregistra temperaturi între 10 și 19 grade Celsius. Până la sfârșitul acestei luni, este posibil să observăm mici variații în temperatură de la o zi la alta. Temperaturile zilnice vor fi însă, în general, între 10 și 18-19 grade Celsius. Acest lucru va face cu siguranță ca luna februarie să fie cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor meteorologice.

La acest moment, se înregistrează o abatere termică de 6,2 grade Celsius față de recordul anterior, cum s-a menționat anterior. De exemplu, în 2016, abaterea a fost de 5,7 grade Celsius, a explicat Elena Mateescu.

Prin urmare, spune directorul ANM, vremea caldă continuă să fie un subiect de interes. Cu toate acestea, pentru ziua de mâine, sunt prognozate ploi, în special în regiunile de vest, sud-vest, centru și nord ale țării. În aceste zone, se preconizează că cantitatea de precipitații va atinge local valori de 20-30 de litri pe metru pătrat.

La altitudini mai mari de 1.800-1.900 de metri, sunt posibile ninsori locale. Totodată, vântul ar putea să se intensifice, cu rafale ce depășesc 40-50 km/h.

Val de aer tropical în România

Administrația Națională de Meteorologie a furnizat prognoza meteo pentru perioada cuprinsă între 26 februarie și 25 martie 2024.

În această prognoză, ANM a detaliat evoluția condițiilor meteorologice în întreaga țară pentru următoarele patru săptămâni.

Conform estimărilor meteorologice, se prevede că temperaturile vor fi mai ridicate decât media normală. În plus, sunt anticipate diverse forme de precipitații în diferite regiuni ale țării. Mai multe puteți afla aici.