Potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă miercuri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea va fi rece și trecător vor fi ploi slabe.

Astfel, începând de miercuri, 5 aprilie, de la ora 10.00 până sâmbătă la ora 8.00, vremea în București va fi rece și în general închisă. Trecător va mai ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 9-12 grade, iar cele minime de 0-3 grade.

Cod portocaliu de ninsori și viscol în Moldova

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, codul portocaliu de ninsori și viscol a fost prelungit până joi la ora 14:00 în  șase județe din Moldova.

Conform ANM, în județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30-50 l/mp.

Cod galben de vânt în Muntenia și Dobrogea

Potrivit ANM, estul Munteniei și Dobrogea sunt miercuri, până la ora 23.00, sub avertizare Cod galben de vânt. Acesta va avea intensificări temporare cu viteze de 55-65 km/h.

De asemenea, o altă avertizare cod galben vizează cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și Carpații Orientali. Aici, până joi, la ora 14.00, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20-25 l/mp.

Mai multe drumuri naționale au fost închise

Patru drumuri naționale din zona Moldovei sunt închise, miercuri dimineața, din cauza zăpezii, iar pe alte șosele sunt instituite restricții.

Din cauza zăpezii depuse pe carosabil și a vizibilității reduse, pentru a permite intervenția echipajelor de deszăpezire, sunt impuse restricții de trafic. Astfel, sunt închise circulației DN 24C Rădăuți Prut – Ștefănești, județul Botoșani; DN 29D Botoșani – Ștefănești, județul Botoșani; DN 29 Botoșani – Săveni, județul Botoșani; DN 28A tronsoane Iași – Târgu Frumos și Pașcani – Moțca, județul Iași.

Totodată, traficul se desfășoară alternativ pe DN 7, localitatea Câineni, județul Vâlcea, unde au avut loc căderi de pietre de pe versanți, iar traficul este restricționat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 2 între localitățile Suceava și Siret, județul Suceava.

Mai mult, din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Mangalia și Midia.