Atac fără precedent la adresa Guvernului! Plângeri penale împotriva a doi miniștri importanți

Vineri seara, deputatul PSD Laura Vicol, a anunțat, la Antena 3, că va depune plângere penală împotriva ministrului Justiției, Stelian Ion, și împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după imaginile cu pacienții evacuați din Spitalul Foișor din Capitală. Aceasta a spus că va depune plângerile luni, 12 aprilie.

”Luni voi depune o plângere penală împotriva ministrului Justiției și împotriva acestui pseudo-ministru al Sănătății care omoară oameni. Să văd oameni dezbrăcați, la această oară, oameni băgați pe bancheta din spate, oameni nedeplasabili… E momentul să plece toți acasă.”, a declarat Laura Vicol, la Antena 3.

PSD susține demersul deputatei

În urma acestei declarații, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat, luni, că este dreptul deputatei să depună plângere împotriva celor doi și că partidul o susține.

„M-a informat și pe mine și e dreptul dnei Vicol să depună aceste plângeri penale. Nu ne uităm ce se întâmplă? Vorbim de vieți omenești. Cât mai acceptăm să moară români și ei să se certe la televizor. Este cazul ca justiția să-și facă datoria. Au batjocorit și morții. Este cazul ca instituțiile statului să-și facă datoria”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce spune premierul de ceea ce s-a întâmplat vineri seara

Premierul României, Florin Cîțu, s-a declarat deranjat de imaginile apărute în presă de la Spitalul Foișor din București.

„Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate în unele pentru pacienţi COVID. Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de minsitrul Sănătăţii. Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”, a spus Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea