Volodimir Zelenski a promulgat recent două legi. Prima permite anumitor categorii de condamnați să servească în armată, conform informațiilor publicate de Sky News.

Volodimir Zelenski le dă această posibilitate anumitor categorii de condamnați

A doua lege promulgată de președinte ucrainean mărește amenzile pentru cei care nu respectă regulile de mobilizare a armatei.

Astfel, Kievul încearcă să acopere un deficit de personal despre care unii analiști militari spun că reprezintă cea mai grea provocare a țării, în fața unui inamic mult mai mare.

Totuși, recrutarea condamnaților ar putea să sporească efectivele cu doar câteva mii. David Arakhamia, un deputat de rang înalt, a oferit mai multe informații.

El spune că totalul de condamnați este de 20.000. Mai mult, condamnații pentru infracțiuni grave nu pot fi recrutați.

Proiectul de lege nu ar permite persoanelor condamnate pentru cele mai grave infracțiuni să se înroleze

La rândul lui, deputatul Oleksiy Honcharenko a subliniat că proiectul de lege nu ar permite persoanelor condamnate pentru cele mai grave infracțiuni să se înroleze.

Mai precis, nu vor avea parte de această posibilitate următorii condamnați:

  • persoanele condamnate pentru uciderea cu premeditare a două sau mai multe persoane;
  • persoanele condamnate pentru viol sau violență sexuală;
  • persoanele condamnate pentru infracțiuni împotriva securității naționale;
  • persoanele condamnate pentru fapte grave de corupție.
razboi in Ucraina, atac, steag Ucraina
SURSA FOTO: Pixabay

O notă atașată la proiectul de lege subliniază că resursa de mobilizare a Rusiei este uriașă

O notă atașată la proiectul de lege subliniază că resursa de mobilizare a Rusiei este uriașă. Astfel, arată proiectul, Kievul ar trebui să folosească „toate oportunitățile disponibile pentru a riposta la agresiunea armată”.

„Nu este niciun secret că resursa de mobilizare a inamicului nostru este uriașă și, prin urmare, ar trebui să folosim toate oportunitățile disponibile pentru a riposta la agresiunea armată”, se arată într-o notă atașată la proiectul de lege.

Mai mult, proiectul de lege subliniază că unii condamnați ar fi „cetățeni motivați și patrioți care sunt gata să se răscumpere în fața societății pe câmpul de luptă”.

„Unii dintre acești oameni sunt cetățeni motivați și patrioți care sunt gata să se răscumpere în fața societății pe câmpul de luptă”, arată proiectul.