Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus scoaterea de sub urmare penală a Volksbank România şi a angajaţilor săi, în dosarul 6349/P/2010, arată banca.  
Procurorul de caz a argumentat decizia, aşa cum este prezentată în Ordonanata de scoatere de sub urmărire penală, prin faptul că infracţiunea invocată de clientul nemulţumit – încercarea de a-l induce în eroare pe petentul B.A […] – nu este o infracţiune, ci un litigiu de natură civilă. Aceeaşi rezoluţie prevede scoaterea de sub urmărire penală a angajaţilor Volksbank implicaţi în acelaşi dosar – din sucursală şi din centrală. Despre cum a ajuns banca în situaţia de a fi urmărită penal găsiţi detalii aici.

Cronologia plângerilor la adresa Volksbank

Acest dosar a fost deschis de parchet în urmă a   şase plângeri penale depuse, pe parcursul a doi ani, de acelaşi client Volksbank – B. A. şi fratele sau B.C.

Plângerea 1 a fost făcută în 18 Oct 2010. Clientul acuza angajaţii din sucursală Volksbank care a acordat creditul, de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, deoarece au continuat să reţină comisionul de risc prevăzut în contractul de împrumut.

Plângerea nr 2 a fost făcută în 22 Octombrie 2010, împotriva a alţi doi angajaţi Volksbank, de dată această din centrală, tot pentru reţinerea comisionului de risc prevăzut în contractul semnat de client.

Plângerea nr 3 a fost formulată în 9 Ianuarie 2012, tot pentru abuz în serviciu împotriva intereselor persoanei, din cauza că Bancă nu a anulat clauză privind comisionul de risc.

Plângerea nr 4 a fost formulată în 22 Februarie 2012 de fratele acestui client, tot pentru abuz în serviciu.

Plângerea nr 5 a fost formulată în 23 Februarie 2012 de petentul iniţial, angajaţii Volksbank fiind acuzaţi de înşelăciune.

Plângerea nr 6 a fost depusă pe 28 Februarie 2012 de petentul iniţial. De această dată, el solicita începerea urmăririi penale împotriva persoanei juridice pentru complicitate la înşelăciune.