În mesajul postat pe pagina sa de Facebook, Voiculescu prezintă rolul comisiilor de specialitate din MS, foruri care, spune el, "pot propune priorităţi naţionale, strategii şi măsuri concrete, sunt cele care elaborează pachetele de servicii medicale care se asigură, sunt cele care elaborează protocoale standardizate la nivel naţional, sunt cele care stabilesc competenţele incluse într-o anumită specialitate şi sunt cele care stabilesc programele de pregătire profesională". 

În cadrul mesajului, fostul ministru ataşează şi textul petiţiei pe care o propune spre susţinere medicilor şi studenţilor de la medicină români, în cuprinsul căruia arată că prin "Ordinul Ministrului Sănătăţii nr.1.355 din 28 Noiembrie 2016, Ministerul Sănătăţii a stabilit pentru prima dată în istorie criterii clare de selecţie a membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii". 

"Modificarea propusă de ministrul Bodog anulează pur şi simplu întregul procesul de selecţie şi reintroduce sistemul de numiri discreţionare în constituirea comisiilor de specialitate. Astfel, prin propunerea de modificare a OMS 1355/2016: se abrogă întreaga metodologie de selecţie pe criterii obiective a membrilor comisiilor de specialitate, lăsând loc vechiului sistem de promovare pe baza unor criterii care nu au de-a face cu cinstea sau performanţa profesională; se anulează posibilitatea ca reprezentanţii pacienţilor să fie invitaţi la şedinţele de lucru", se mai spune în petiţie. 

Tot acolo, se punctează faptul că "este nevoie de profesionişti care nu datorează nimic nimănui, profesionişti recunoscuţi, integri şi curajoşi în comisiile de specialitate". 

Faţă de cele arătate, se propune celor care vor dori să susţină demersul să ceară "păstrarea ordinului 1.355 din 28 Noiembrie 2016 în forma actuală!" şi "un proces de selecţie corect şi transparent al membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii!". 

Totodată, Voiculescu îi îndeamnă pe medicii şi studenţii români la medicină să meargă "la dezbaterea publică de marţi, 22 august, ora 11,00 de la Ministerul Sănătăţii sau scriindu-i direct ministrului Bodog". (Sursa: Agerpres)