Grupul austriac Voestalpine va cere acordul investitorilor, la următoarea adunare generală a acţionarilor, pentru o emisiune de 84 de milioane de titluri, jumătate din capitalul actual al producătorului austriac de oţel, transmite Reuters.

Conducerea grupului va cere acordul şi pentru o emisiune de obligaţiuni, convertibile în acţiuni, în valoare de un miliard de euro, potrivit convocatoruluui adunării generale a acţionarilor.

Voestalpine a precizat că nu intenţionează să recurgă la emisiunea de acţiuni sau obligaţiuni convertibile, însă consideră că este necesar să dispună de instrumentele potrivite pentru a-şi asigura situaţia capitalului dacă este nevoie.

La preţul de închidere de vineri, de 20,53 euro pe acţiune, emisiunea de titluri a Voestalpine ar valora 1,7 miliarde de euro.

Grupul a raportat pentru anul fiscal 2008-2009, încheiat în martie, un profit net de 612 milioane euro, în scădere cu aproape 19% faţă de anul fiscal precedent, din cauza declinului economiei globale din ultimele două trimestre.

Voestalpine a anunţat, în decembrie 2008, că a îngheţat pe termen nedefinit construcţia unei oţelării în zona Mării Negre, ca urmare a crizei financiare internaţionale. Printre cele patru amplasamente avute în vedere pentru investiţia de cinci miliarde de euro se află şi România.

SURSA: Mediafax