Românii cu abonament Vodafone vor putea ajuta natura în lupta cu poluarea începând de anul viitor. Abonații vor încuraja atitudinea eco-friendly din 2022 datorită unei inițiative Vodafone. Grupul britanic de telefonie Vodafone a anunţat lansarea cartelelor SIM ecologice. Noile cartele au doar jumătate din dimensiunile cartelelor standard și sunt realizate din plastic reciclat. În acest fel, compania se angajează în reducerea impactul operaţiunilor sale asupra mediului.

Începând cu luna octombrie a acestui an, Vodafone le va oferi tuturor clienţilor Eco-SIM-uri de dimensiuni reduse, realizate din plastic reciclat. Treptat, noile cartele vor înlocui definitiv cartelele SIM existente.

Această decizie a fost luată pentru a proteja mediul înconjurător. Cartele SIM obișnuite sunt fabricate din plastic nou, însă cele eco sunt create din plastic reciclat pentru a nu afecta natura așa mult în momentul fabricării.

Alături de țara noastră, atitudinea eco-friendly va fi introdusă în toate cele 12 state europene în care Vodafone activează, alături de Egipt, Turcia şi Africa de Sud.

În țara noastră, Eco-SIM-urile vor deveni disponibile începând din 2022.

„Obiectivul nostru cel mai ambiţios este acela de a elimina cu totul nevoia de SIM-uri de plastic. Am înjumătăţit deja cantitatea de plastic folosită în cartelele SIM şi, odată cu introducerea Eco-SIM-urilor realizate din plastic reciclat, vom continua să diminuăm impactul operaţiunilor noastre asupra mediului.”, a declarat directorul comercial al Grupului Vodafone, Alex Froment-Curtil.

Beneficiile Eco-SIM

Prin folosirea Eco-SIM-urilor, va fi asigurată reducerea necesarului de plastic nou pentru producţia de SIM-uri cu peste 300 de tone anual. Totalul se estimează în jurul a 320 de tone pe an. O cantitate enormă raportată la situația actuală a mediului înconjurător.

Astfel că emisiile de dioxid de carbon vor fi diminuate cu 1.280 de tone.