Divizia egipteană a Vodafone ar putea deveni liderul pieţei de telecomunicaţii din cea mai mare ţară arabă, transmite Reuters, citând analişti, date oficiale, dar şi rapoartele companiilor prezente pe plan local.

Cei trei operatori de telefonie mobilă din Egipt (Vodafone Egypt, Mobinil şi o subsidiară a grupului Etisalat din Abu Dhabi) au intrat într-o spirală a preţurilor, încercând să atragă cât mai mulţi clienţi înainte ca piaţa să ajungă la saturaţie.

Numărul total de abonamente a scăzut în mai pentru prima dată în ultimele şapte luni, la 58,3 milioane, potrivit datelor oficiale.

Analiştii susţin că scăderea a lovit cel mai probabil compania Mobinil.

Vodafone Egypt, care avea 25,79 milioane de abonaţi la sfârşitul lunii iunie, a câştigat probabil 1,2 milioane de noi clienţi în trimestrul al doilea. Mobinil avea 26,12 milioane de clienţi la finele lunii martie.

Totodată, Vodafone Egypt obţine un venit mediu pe utilizator (ARPU) semnificativ mai mare decât Mobinil.

Vodafone Egypt este deţinută în proporţie de 55% de grupul britanic Vodafone, celălalt acţionar fiind compania-monopol de telefonie fixă Telecom Egypt. Mobinil este controlată în parteneriat de France Telecom şi Orascom Telecom.

SURSA: Mediafax