"Sectorul energetic este cel mai reglementat în această ţară, în prezent. Însă este într-o dinamică foarte accelerată. De exemplu, acum 25 de ani nu se vorbea de surse regenerabile de energie, acum vorbim de stocarea energiei. Consumatorii vor fi şi producători şi vor consuma din ce în ce mai puţin din sistem, clădirile la fel, ele trebuie să aibă un consum de energie apropiat de zero", a spus Vlăsceanu.

Aceasta a recomandat reprezentanţilor Consiliului Concurenţei să finalizeze mai repede investigaţiile din acest sector.

"De exemplu, cazul în care au fost amendaţi Hidroelectrica şi aşa-numiţii "băieţi deştepţi" din energie vizează fapte care au început în 2004 – 2005, se opresc în 2008, iar investigaţia a fost finalizată în 2015. Deci, iată că durează mult prea mult aceste anchete, durează foarte mult timp până când se finalizează şi se soldează sau nu cu amenzi, iar, în acest timp, piaţa evoluează şi ar putea suferi transformări uriaşe. Aceasta este o recomandare. Poate mai multă celeritate ar ajuta pe toată lumea şi ar da mai multă credibilitate Consiliului Concurenţei", a susţinut reprezentantul ACUE.

Silvia Vlăsceanu a participat, joi, la conferinţa PRIA Competition, în cadrul căreia s-au dezbătut noutăţile legislative în ceea ce priveşte concurenţa, precum şi analize şi studii de caz ale celor mai importante investigaţii de concurenţă de anul trecut.

Conferinţa, organizată de PRIA Events, reprezintă cel mai important eveniment dedicat concurenţei şi aduce laolaltă reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, sectorul bancar şi piaţa farmaceutică.

SURSA: Agerpres