Speculaţiile media potrivit cărora Trump ar putea face aceasta ca un fel de răsplată pentru presupusele încercări ale Rusiei de a-l ajuta să fie ales la Casa Albă sunt "total nefondate", a declarat Putin în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri, un format în care răspunde la întrebările adresate de cetăţeni ruşi la care participă pentru a 16-a oară de când se află la putere. 

Putin s-a declarat, de asemenea, împotriva sancţiunilor impuse de puterile occidentale, între care Statele Unite ale Americii, afirmând că acestea rănesc ambele părţi. El a descris taxele americane impuse la importurile de oţel şi aluminiu drept sancţiuni. 

Puteri occidentale au impus sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a implicării acesteia în criza din Ucraina. Rusia a răspuns impunând la rândul ei sancţiuni. 

În altă ordine de idei, Vladimir Putin a avertizat Kievul asupra unor "consecinţe foarte grave asupra statalităţii ucrainene "dacă ar lansa o acţiune militară împotriva rebelilor pro-ruşi în estul ţării în timpul Cupei Mondiale de Fotbal care începe în Rusia săptămâna viitoare. 

Zahar Prilepin, scriitor rus care îi consiliază pe rebelii pro-ruşi în regiunea separatistă Doneţk, l-a rugat pe Putin să comenteze în legătură cu posibilitatea ca Ucraina să lanseze o acţiune militară. 

"Sper că nu vor exista provocări, dar dacă se întâmplă, cred ca aceasta ar avea consecinţe foarte grave pentru statalitatea ucraineana în general", a răspuns Putin.Agerpres