Președintele rus Vladimir Putin i-a trimis un omagiu Reginei Elisabeta a II-a și un mesaj de condoleanțe noului Rege Charles al III-lea.

„Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt legate în mod inextricabil de numele Majestății Sale. De-a lungul mai multor decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea și respectul supușilor săi, precum și de autoritate pe scena mondială.

Vă doresc curaj și tărie de caracter în fața acestei pierderi grave și ireparabile. Vă rog să transmiteți simpatia și sprijinul meu sincer membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii.”, se arată în mesajul lui Vladimir Putin de pe Telegram, potrivit agenției ruse Interfax.

Papa Francisc, mesaj pentru Regele Charles

Totodată, și Papa Francisc a ținut să-i trimită un mesaj de condoleanțe Regelui Charles al III-lea, prin care afirmă că este profund întristat de vestea morții Reginei Elisabeta.

„Profund întristat să aflu vestea decesului Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, prezint sincere condoleanțe Majestății Voastre, membrilor Familiei Regale, poporului Regatului Unit și Commonwealth-ului.

Mă alătur de bunăvoie tuturor celor care îi deplâng pierderea, rugându-mă pentru odihna veșnică a regretatei regine și aducând un omagiu vieții sale de serviciu neîntrerupt pentru binele națiunii și al Commonwealth-ului, exemplului său de devotament față de datorie, mărturiei sale ferme de credință în Isus Hristos și speranței ferme în promisiunile sale.”, se arată în mesajul Papei Francisc.

A murit Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață joi, 8 septembrie, dar rămân câteva semne de întrebare cu privire la boala de care suferea aceasta.

Menționăm faptul că în ultimele luni de zile, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost nevoită să renunțe la mai multe activități și totodată a anulat și mai multe întâlniri din cauza stării de sănătate.

CNN amintește că Regina Elisabeta a II-a nu a scăpat nici de infectarea cu noul coronavirus. În februarie 2022, aceasta a fost confirmată pozitiv, însă simptomele au fost unele ușoare, de răceală.