Rusia așteaptă ca cererile sale să fie acceptate! Avertismentul direct venit de la Kremlin: Să evalueze cumpătat

Rusia așteaptă ca Ucraina să accepte solicitările făcute, spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care adaugă că Federația Rusă se așteaptă ca țara condusă de Volodimir Zeleneski să înțeleagă situația reală.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că ”Moscova așteaptă Kievul să accepte cererile Moscovei și să înțeleagă situația de facto, situația reală care există”.

Referitor la o declarație a părții ucrainene cu privire la posibile concesii teritoriale, Dmitri Peskov a mai spus că cerințele Moscovei nu se încadrează în această categorie și că ”Kievul trebuie să recunoască situația de facto și să o evalueze cumpătat”.

Fost secretar american îndeamnă Occidentul să nu mai încerce să provoace o înfrângere a Rusiei

Declarațiile sale vin după ce fostul secretar de stat american Henry Kissinger, veteran al diplomației SUA, a avut un mesaj pentru Occident. Acesta spune că ar fi mai bine ca Occidentul să nu mai încerce să provoace o înfrângere a armatei ruse în Ucraina, deoarece consecințele acestei acțiuni ar avea un impact devastator asupra stabilității pe termen lung a Europei, scrie agenția de presă TASS.

Henry Kissinger a continuat prin a spune că negocierile dintre cele două țări beligerante ar trebui să reînceapă în următoarele două luni. De asemenea, el mai spune că linia de demarcație în acest sens ar trebui, în cel mai ideal scenariu, să fie întoarcerea la status-quo-ul de dinainte de data de 24 februarie.

Volodimir Zelenski nu a fost încântat de aceste declarații

Președintele Ucrainei, Volodimir Zeleneski, a avut o reacție dură cu privire la declarațiile făcute de fostul secretar de stat american Henry Kissinger, veteran al diplomației SUA.

Președintele ucrainean spune că după tot ce a făcut Federația Rusă în Europa, tot mai există astfel de comentarii.

„Rusia a făcut toate acestea în Europa, dar, totuşi, la Davos, de exemplu, domnul Kissinger iese din trecutul profund şi spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei, ca să nu existe o înstrăinare a Rusiei de Europa”, a declarat liderul de la Kiev, în urma declarațiilor făcute de fostul secretar de stat american Henry Kissinger în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția.