Rusia schimbă tactica în plin război! Un anunț de ultimă oră a venit de la purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Stupun.

Potrivit acestuia, trupele rusești au desfășurat noi sisteme de rachete Iskander în Belarus. Menționăm faptul că aceste rachete balistice au o rază de acțiune scurtă, de până la 500 de kilometri.

Purtătorul de cuvânt susține că sistemul de rachete a fost desfășurate la doar 50 de kilometri distanță de granița cu Ucraina, iar trupele ruse își întăresc pozițiile în apropierea graniței ruso-ucrainene.

„Amenințarea cu rachete și lovituri aeriene asupra statului nostru de pe teritoriul Republicii Belarus este în creștere. Agresorul a mutat rachete Iskander-M în regiunea Brest, la o distanță de 50 de km de frontiera de stat a Ucrainei”, a declarat oficialul ucrainean.

Rusia desfășoară noi sisteme de rachete Iskander

Menționăm faptul că, în urmă cu fix o lună, la data 24 aprilie, trupele ruse au desfășurat din nou lansatoare Iskander-M, la acel moment la 60 km de granița cu Ucraina, în regiunea Belgorod a Federației Ruse, în direcția Slobozhansky.

Pe lângă luptele de pe front însă, Rusia mai are și alte probleme. Teritoriile cucerite din Ucraina trebuie administrate, însă oamenii din zonă nu primesc informațiile tocmai corect.

Până la momentul actual, principalele măsuri luate de Moscova vizează atât spectrul economic, cât și cel social-politic. Astfel, potrivit informațiilor transmise de vicepremierul rus, Dmitri Cernîșenko, Ministerului Digitalizării din Rusia i s-a cerut deja să elaboreze standarde unificate pentru digitalizarea și comunicarea teritoriilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

El declara că sunt soluții, dar și cerințe standard care trebuie dezvoltate și introduse într-un timp cât mai scurt.

Cum administrează rușii zonele cucerite din Ucraina?

„Ministerul Digitalizării din Rusia, împreună cu colegii din regiunile de frontieră – Rostov, Kursk și alte regiuni, ar trebui să analizeze toate problemele problematice legate de acoperirea teritoriului Lugansk și Donețk cu comunicații celulare.

Avem nevoie de soluții și cerințe standard. Vă solicit să vă dezvoltați rapid și să începeți introducerea unor standarde uniforme în domeniul digitalizării și comunicațiilor pentru teritoriile eliberate din Donbas”, a spus Cernîșenko.

Și în Meiltopol, rușii au început deja să restaureze șinele de cale ferată care au fost avariate la periferia orașului. Totodată, vicepremierul Rusiei, Marat Husnullin a vizitat deja săptămâna trecută regiunile Herson și Zaporijjea, inspectând orașele Herson și Melitopol, unde a și spus că Rusia va fi implicată în restaurarea infrastructurii regiunilor.

„La periferia Melitopolului, militarii ruși au restaurat căile ferate care fuseseră anterior avariate de naziștii ucraineni”, se arată într-o știre de presă.

Rusia vrea să reconstruiască Donțekul

O altă prioritate pentru Rusia și este și reconstrucția Donețkului. Anunțul a fost făcut chiar la începutul acestei săptămâni de șeful republicii Donețk, Denis Pușilin.

„Acum toate forțele sunt aruncate la pregătirea pentru construcția grandioasă, care va avea loc nu numai în orașul Mariupol, ci, în general, pe teritoriul Republicii Populare Donețk. Acum, ministerele și departamentele de resort lucrează, pregătesc proiecte relevante, pregătesc estimări undeva, desfășoară lucrări de proiectare undeva”, a spus el la postul de televiziune Rossiya-24.

Totodată, se mai dorește și înființarea unui tribunal care ar urma să judece armata ucraineană predată la Azovstal se va organiza la Mariupol, a declarat pentru Interfax o sursă familiarizată cu pregătirea tribunalului.

„Potrivit datelor preliminare, primul tribunal interimar va avea loc la Mariupol”, a declarat sursa citată.