"Este foarte bun, este lapte și miere. Dacă ei reușesc să facă tot ce au promis, atunci este foarte bun, după cum partidele din România dacă fac ce promit în general în campanie este minunat. Din punctul meu de vedere, dacă ne vin de undeva câteva miliarde pe care să le investim în sănătate este foarte frumos. Dacă pentru asta trebuie să ne vindem lucruri din curte…", a declarat ministrul Sănătații, întrebat ce părere are despre programul social-democraților în domeniu.

Cât privește intenția PSD de a construi un spital foarte mare în București, Vlad Voiculescu a spus că, în principiu, aceasta este o idee foarte bună. "Am auzit despre acest spital mamut din București. În principiu este o idee foarte bună, o idee discutată și doamna primar Firea acum câteva luni. Bucureștiul cu siguranță are nevoie de un spital regional. Dacă spitalul acesta ar trebui să aibă 2.500 de paturi, mai mare decât orice alt spital din Europa, putem discuta cu altă ocazie", a afirmat Voiculescu.

Despre situația infrastructurii spitalicești, Voiculescu spune că "este una delicată" și reprezintă "efectul lipsei de investiții pe mulți ani".

"Situația infrastructurii spitalicești este una delicată. Situația spitalelor din România este efectul lipsei de investiții pe mulți ani de zile. Avem trei spitale regionale pentru care avem fonduri europene — 150 de milioane de euro. Ce facem noi este așa: să alegem terenurile și avem deja două localități în Cluj și în Craiova unde terenurile sunt selectate. În Iași suntem în ultima fază. (…) Vom încheia un acord, în următoarele săptămâni, cu Banca Europeană de Investiții și folosim bani din Planul Juncker, bani nerambursabili. (…) Până la sfârșitul anului viitor ar trebui să se pornească licitațiile", a susținut demnitarul.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește proiectele pentru Institutul 'C.C. Iliescu' și Spitalul "Marie Curie" discuțiile cu BERD sunt avansate.

AGERPRES