Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Hotărârea judiciară a stârnit nemulțumirea în rândul celor două familii îndoliate

Tatăl uneia dintre victime și-a exprimat nemulțumirea. Din punctul lui de vedere, ce-a făcut Vlad Pascu în vară a fost omor, nu ucidere din culpă. În prezent, familiile îndoliate așteaptă primul termen de judecată.

Având în vedere că cu doar câteva zile în urmă, Miruna Pascu, mama băiatului, a scăpat de arestul la domiciliu, el bănuiește că ea va încerca din nou să mușamalizeze dosarul. I-a dat un sfat Mirunei Pascu „ca de la părinte la părinte”. O sfătuiește să-și lase fiul „să pătimească”.

„Acesta a fost un omor, nu a fost o ucidere din culpă. Deocamdată, așteptăm primul termen de judecată. Eu sunt curios în ce direcție va merge această judecată, ținând cont că Miruna Pascu, mama acestui tânăr, este liberă, în control judiciar. Și cum anterior a încercat să facă mușamalizări, mă întreb ce va putea face acum, când este în semi-libertate.

Referitor la faptul că ar intenționa să meargă la mormânt la Sebi și la Roberta, eu zic să-și vadă de treaba dumneaei. La copilul meu nu are ce să caute. Să-și vadă de treabă, să-și crească celălalt copil, iar pe acesta, pe care l-a delăsat de când era mic și nu l-a crescut așa cum trebuie, îi spun ca de la părinte la părinte, să-l lase să pătimească și să nu meargă mai departe cu trasul sforilor.

Eu încă mai cred că se poate face ceva în România. Vreau să se trezească cei responsabili pentru că nu s-a pomenit absolut nimic despre anturajul cu care era Vlad Pascu în acea noapte. Pe cine afectează? Aceasta este întrebarea care mă macină. Nu vreau să mai pățească alți părinți ce am pățit noi, familia Dragomir și familia Olariu”, a spus acel tată în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

Miruna Pascu a fost pusă sub control judiciar

Într-o hotărâre emisă joi, 7 decembrie 2023, magistrații Curții de Apel București au respins contestația procurorilor legată de schimbarea arestului preventiv cu controlul judiciar în cazul Mirunei Pascu.

Decizia, care este definitivă, a fost luată în urma contestației depuse de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împotriva încheierii anterioare din 29 noiembrie 2023 a Tribunalului București.

Prin această hotărâre, magistrații de la Curtea de Apel au confirmat decizia anterioară a Tribunalului București din 29 noiembrie. Aceasta a constat în înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar pentru Miruna Pascu. Astfel, hotărârea devine executorie, iar mama tânărului va rămâne sub supraveghere judiciară.