Vizita lui Liviu Dragnea, un dosar aberant pentru România și nu numai

Analistul Bogdan Chirieac a punctat că este „un dosar aberant” pentru România și nu numai. Potrivit acestuia, dosarul este „mai aberant chiar decât dosarul pentru care este condamnat”.

„Dosarul acesta, așa cum e început vis-a-vis de Liviu Dragnea, totuși, pentru România și nu numai, e un dosar aberant, mai aberant chiar decât dosarul pentru care este condamnat, cu cele două femei care lucrau la Prefectură și erau plătite de manutanță“, a declarat Bogdan Chirieac, în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media”.

„Ei nu vizează asta, în rechizitoriu ei vizează contractele cu Ministerul Apărării pe care Dragnea i le-a promis lui Elliott Broidy. S-a întâmplat unul la Ministerul Economiei, ăla cu Circinus, acolo e băgat Klemm. Ambasadorul s-a dus personal”, a transmis Cozmin Gușă în emisiunea respectivă.

Liviu Dragnea a făcut ceea ce face orice lider care nu se află în centrul lumii

De asemenea, Bogdan Chirieac a explicat că fostul șef PSD „a făcut ceea ce face orice lider care nu se află în centrul lumii”, adică „a participat la inaugurarea președintelui american”.

„Asta vreau să spun. Acest dosar nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă nu ar fi primit verde și de la partenerul strategic. Nu cred că vreodată autoritățile din România ar fi anchetate în dosar penal posibile afaceri ale unei firme americane în România, pentru că Broidy venise cu o firmă americană distinsă. Circinus nu era o firmă fără o reputație bună. Îmi imaginez că, fiind firmă americană, nici nu există firme fără reputație bună acolo.

Liviu Dragnea a făcut ceea ce face orice lider care nu se află în centrul lumii, adică nu ești lider într-o țară precum Germania, Franța, Spania, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Nrvegia, ci ești de undeva din Europa de Est, din Asia de Sud-Est, a participat la inaugurarea președintelui american, iar partidul său, PSD a achitat biletele pentru el și primul ministru în funcție în România, 250.000 de dolari plătiți de Partidul Social Democrat, deschis, cinstit, fără alte probleme, partidul avea dreptul să facă această plată”, a completat Bogdan Chirieac.

Sursă foto: Dreamstime