Spre deosebire de alții, m-aș feri și să vorbesc de forme ușoare de gripă sau răceală… Nu de alta, dar cine a făcut-o e un iresponsabil notoriu. Klaus Iohannis voia alegeri anticipate, nu pregătiri de criză de sănătate. Nu i-a ieșit atunci, așa că, astăzi, joacă după un alt scenariu.

După Iohannis, un alt iresponsabil, fidel aghiotant de generali închipuiți face același joc. În loc să declare starea de epidemie (suntem în Iulie 2020, vă reamintesc!), făcea rocade cu păcăliciul Cîțu (un individ sinistru care aproape sigur avea prieteni imaginari când era mic) la candidatura pentru funcția de prim ministru. Cu asta se jucau ei când lumea deja ardea.

Să nu uităm nici ce au făcut acești indivizi în ultimele luni: s-au jucat cu funcțiile în stat. De aceea, mă limitez să cred că pandemia actuală poate fi un moment de răscruce, un moment care a (sur)prins majoritatea țărilor nepregătite, deși despre astfel de pandemii se vorbea de ani de zile și deși ele sunt parte din viața noastră de decenii! Nu trebuie să uităm asta.

La noi însă, năpasta a fost dublă. Pe noi criza ne-a prins cu Iohannis președinte, obsedat de un mandat ușor, cu brize estivale și de a avea un guvern din partidul lui (biata Constituție), cu Orban prim-ministru (acel Orban degrabă turnător în pahare și aprinzător de țigări prin birourile Guvernului). Pe această dublă calamitate s-a instalat pandemia. De data asta, cea reală, nu cea manipulată de guvernul PNL.

Deși urmăresc permanent și cu mare atenție ce se întâmplă în alte țări, vă mărturisesc că sunt de-a dreptul consternat de ceea ce face Guvernul PNL în România și măsurile pe care (NU) le iau guvernanții „liberali”.

Știu că sună îngrozitor, dar viețile noastre sunt mereu sub amenințarea pixului sau scrumului domnului Orban. El și aghiotanții lui Iohannis decid câți români mor și câți trăiesc. Atât în statisticile „oficiale”, dar și în realitate. Din păcate! E un lucru care trebuie să se schimbe urgent. Noroc că mai avem un Parlament funcțional și responsabil!

Ca să fie clar: ORICE român decedat din cauza pandemiei actuale va sta pe conștiința guvernului Orban și a patronului Iohannis.

De aceea suntem la răscruce.

Prin tot ce vom face în următoarele săptămâni ca popor, noi, românii, vom decide, sperăm că la urne, momentul când acest guvern al neputinței, acest guvern al rușinii, acest guvern al tunurilor financiare și al nepotismului, va fi extirpat din corpul țării. Doar împreună vom reuși să ne însănătoșim de el, să îl facem uitat și să repunem România pe făgașul responsabilității, al speranței și al încrederii. Adică pe făgașul de pe care ne-a aruncat guvernul PNL, virusat de neputință, odată cu preluarea puterii.