Premierul Viorica Dăncilă a vorbit miercuri seară despre înregistrările apărute în presă, în care le-ar fi vorbit colegilor de partid, în contextul moțiunii de cenzură de joi, despre miza uriașă a rămânerii la guvernare.

De menționat că Dăncilă nu a negat autenticitatea acestor înregistrări, având însă grijă să spună că nu își bănuiește colegii de partid că ar fi trădat-o, prin trimiterea discuțiilor interne către presă.

”Legat de acele înregistrări, nu bănuiesc un coleg sau o colegă de a mea, deputat sau senator. În sală au fost mai multe persoane. Bănuiesc că una dintre persoanele care au fost prezente în sală. Au fost mult mai multe persoane decât deputații și senatorii. Au fost și consilieri. Probabil s-ar fi putut să fie și cineva de la presă, pentru că era mai multă lume”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri seară, la Antena 3.

Având în vedere că discuțiile făceau referire la miza Justiției în rămânerea la guvernare, Dăncilă a ținut să reitereze faptul că susține o Justiție independentă, ferită de amestecurile factorului politic, acesta fiind și motivul pentru care a nominalizat-o pe Dana Gârbovan, un profesionist din sistem, pentru ocuparea portofoliului de ministru.