Viorica Dăncilă pare să-și dorească să se profileze ca un om politic independent, cu putere de decizie și influență, însă în momentul de față doar Liviu Dragnea deține controlul și ecuațiile se rezolvă mai degrabă în sensul dorit de el.

Acesta a spus că nu dorește să discute despre remaniere până când nu se termină alegerile, în timp ce premierul a explicat jurnaliștilor că este necesară numirea a trei miniștri cât mai repede pentru că posturile sunt ocupate momentan de interimari. Viorica Dăncilă a indicat CEX-ul ca soluție a tuturor problemelor. Simultan, Klaus Iohannis încearcă și el să aplice o strategie prin care să creeze prăpastie între premier și liderul PSD și folosește Guvernul drept instrument în acest sens.

„Am vazut raspunsul dat de dl Presedinte. Un raspuns care arata ca s-a referit doar la oportunitate. Oportunitatea apare premierului. Ma asteptam sa fie probleme legate de legalitate, pentru ca asa trebuia sa arate motivarea. Vom avea o sedinta a CEX si vom lua decizii in ceea ce priveste remanierea. Remanierea trebuie sa aiba loc, avem trei ministri interimar”, a zis Dancila, intrebata cand va avea loc remanierea.