Premierul Viorica Dăncilă a ținut să-i dea o replică europarlamentarului Cristian Preda, în plenul Parlamentului European, după ce acesta a făcut referire la protestele violente din România din 10 august 2018.

Șeful Executivului român, aflat în vizită oficială la Strasbourg pentru a prezenta planurile României în timpul președinției Consiliului UE, a comparat protestele din România din 2018 cu cele din Franța, ale ”vestelor galbene”, potrivit stirileprotv.ro.

Ea s-a arătat nemulțumită de faptul că un europarlamentar român, Cristian Preda, și-a criticat propriul guvern.

”Ați vorbit despre protestele din România din 10 august. Ce spuneți despre protestele din Franța? Ce atitudine aveți dumneavoastră? Eu nu am să mă refer la acest lucru, pentru că Franța își ia propriile decizii.

Dar Franța și niciun alt europarlamentar din Franța nu a venit să critice propria țară aici în Parlamentul European.” – a spus Dăncilă.

Premierul a răspuns și criticilor formulate de Preda, care a acuzat Guvernul că se poziționează împotriva Comisiei și Parlamentului European. „M-am gandit mult dacă merită sau nu să dau acest raspuns. Guvernul și prim-ministrul nu critică Parlamentul European și Comisia Europeană. Eu am fost europarlamentar și am susținut atitudinea pro-europeană. Nu am făcut scandal ca dvs, nu pot să mă poziționez împotriva acestor instituții”, a spus ea.