Se pare că Viorica Dăncilă este tot mai aproape de a deveni candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale. Premierul a a convocat CEX al PSD pentru ziua de marți, cu intenția de a-şi declara oficial intenţia de a candida la alegeri. Următorul pas va fi Congresul pentru validarea statutară a candidatului PSD la prezidențiale, programat pentru data de 3 august. Sunt însă lideri PSD care sunt nemulţumiţi că partidul ar putea ieşi la luptă împotriva lui Klaus Iohannis cu un candidat slab cotat, aşa cum reiese din sondajele interne, notează Digi24.

Sondajele secrete ale PSD ar trebui să includă doar pe cei care şi-au exprimat intenţia de a candida, însă, potrivit unor surse din interiorul partidului, casele de sondare le-au măsurat atât pe Viorica Dăncilă, cât şi pe Gabriela Firea pentru alegerile prezidenţiale. Iar Gabriela Firea ar avea un scor zdrobitor în comparaţie cu preşedintele PSD.

La întrebarea „Care credeţi că ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale?”, Gabriela Firea are 26%, Călin Popescu Tăriceanu – 20%, Victor Ponta – 11%, Viorica Dăncilă – 10%, Eugen Teodorovici – 6%, Liviu Pleşoianu – 5%, Ecaterina Andronescu – 5%, Olguţa Vasilescu – 5%, Mihai Fifor – 4%, Şerban Nicolae -3%, iar Sorina Pintea – 2%.

Gabriela Firea şi liderii ALDE şi Pro România se vor întâlni, în vederea susţinerii candidaturii independente a primarului general al Capitalei. Atât Călin Popescu Tăriceanu, cât şi Victor Ponta sunt acum în vacanţă şi revin în ţară după data de 20 iulie. Tăriceanu este nemulţumit de decizia PSD de a-şi desemna propriul candidat la prezidenţiale, motiv pentru care cei care o susţin pe Gabriela Firea speră să aibă succes în discuţiile cu liderul ALDE. De asemenea, Victor Ponta ia în calcul posibilitatea susţinerii lui Firea într-o alianţă cu ALDE, care ar putea asigura şanse de accedere în turul doi la prezidenţiale.