Viorica Dăncilă a declarat duminică că autostrada Comarnic – Braşov va fi scoasă din parteneriat public-privat şi va fi declarată de importanţă naţională la următoarea şedinţă a CSAT, pentru a se putea demara mai repede lucrările, scrie Agerpres. Dăncilă a precizat că pentru construcţia în parteneriat public-privat a fost primită o solicitare din partea unei companii chinezo-turce.

„Autostrada Comarnic – Braşov este în parteneriat public-privat, am avut solicitare din partea unei societăţi chinezo-turce, eu am hotărât, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima şedinţă de CSAT această autostradă să devină de importanţă naţională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să putem să demarăm cât mai repede lucrările pentru această autostradă. Pentru că procedurile sunt, ştiţi foarte bine, birocraţia este destul de mare, procedurile sunt complicate, la noi s-a format această instituţie a contestaţiilor şi pentru a trece de toate aceste obstacole cred că soluţia este ca această autostradă să devină de importanţă naţională, astfel încât să începem construcţia cât mai repede, din fonduri guvernamentale”, a spus Viorica Dăncilă.

Cât despre momentul la care va începe construcţia autostrăzii, premierul a arătat că va face o evaluare după votul din CSAT.