Violeta Alexandru anunță că bugetul Capitalei va fi votat de coaliția PNL – USR PLUS. Ea vorbește despre disponibilitatea totală de care au dat dovadă liberalii și Primarul General, Nicușor Dan, pentru a trece peste neînțelegerile din coaliția aflată la putere.

Alexandru cere urgentarea desființării companiilor municipale și anunță atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Bucureștiului.

Violeta Alexandru anunță că bugetul Capitalei va fi votat. S-a ajuns la un acord

”Mă bucură, în primul rând, pentru bucureșteni, decizia conducerii USR-PLUS de a susține, până la urmă, bugetul Capitalei.

Liderii politici ai PNL București, ai USR-PLUS, ai PMP, alături de Primarul General au avut discuții în aceste zile și au ajuns la un acord de susținere a bugetului Capitalei. Ședința de consiliu se va convoca de îndată.

Este important de subliniat următoarele:

• Alternativa pentru neadoptarea bugetului ar fi fost blocarea Bucureștiului. Am explicat acest lucru în contextul propunerii să continuăm discuțiile pe buget și pe alte subiecte. Dacă ieșeam din termenul legal până la care trebuia adoptat, Guvernul nu mai putea transfera cotele aferente Bucureștiului.”, a scris Violeta Alexandru vineri pe Facebook.

Bugetul va fi votat cu amendamente

”Am explicat consecințele neadoptării bugetului în toate discuțiile avute. Bucureștiul nu are taxe și impozite ca să poată susține serviciile publice, salariile necesare, cheltuielile pentru funcționarea orașului.

• Bugetul va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri. Primarul a avut toată disponibilitatea. A fost evident că niciunul dintre noi nu era de rea-credință, că existau explicații pentru fiecare măsură propusă, că nu se ascunsese în buget vreun interes obscur al anumitor cercuri de interese.

Asta s-a întâmplat atunci când era tăcere pe buget și, de fapt, se scurgeau banii funcție de grupurile de interese din jurul PSD. Avem opinii diferite privind șansele atragerii de venituri, se poate optimiza bugetul (și am apreciat, o spun cu toată sinceritatea, disponibilitatea USR-PLUS de a ne apleca asupra unei minuțioase analize).

Era bine să fie optimizat pe parcursul săptămânilor de discuții (inclusiv în Comisia de buget unde au fost toți consilierii de la toate formațiunile). Ceea ce contează, până la urmă, este să avem astăzi un buget votat pentru București. Ne vom încadra în bugetul cu aceste tăieri și vom analiza în continuare structura veniturilor și a cheltuielior pentru rectificare. PNL susține orice măsură de optimizare a bugetului.

Vom avea un obiectiv de la care nu ne abatem: atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Bucureștiului.”, a mai precizat șefa PNL București.

”Datorii neplătite de luni de zile și chiar de ani, în unele cazuri”

”În contextul discuțiilor despre eficientizarea cheltuirii banilor publici, trebuie să accelerăm măsurile concrete pentru închiderea companiilor municipale. Sunt 2 proiecte de Hotărâri pentru închiderea companiilor municipale depuse de PNL București care așteaptă să fie votate. Lucrăm la a treia.

• Am decuplat alte teme (necesar a fi discutate între noi) de decizia vitală privind bugetul și am propus o ședință a liderilor coaliției de la București chiar săptămâna următoare. PNL va propune partenerilor de guvernare locală completarea protocolului din campania electorală cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale. Nu vreau să amânăm discuțiile.

Detalii pe amendamentele agreate asupra structurii bugetului va oferi Primarul General.

Le mulțumesc încă o dată partenerilor noștri pentru că am ajuns la un rezultat și nu pot încheia fără să le mulțumesc consilierilor generali PNL pentru cele peste 6 săptămâni în care nu au lipsit de la nicio discuție la care au fost solicitați, în care au venit cu sugestii constructive și în care au încercat să găsească soluții, alături de primarul general, la situația dezastruoasă a bugetului după PSD.

Datorii neplătite de luni de zile și chiar de ani, în unele cazuri. Vor vota colegii mei liberali, așa cum îi știu, cu responsabilitate față de București.”, arată Alexandru.