„Suntem aproape de a lua o decizie finală – cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a fi pregătiţi la momentul 15 mai. Şi motivul pentru care nu am luat o decizie finală este că țin foarte mult să se pronunțe asupra duratei, asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali cu care suntem într-un dialog continuu.

Suntem așadar în pline discuții, cu un orizont de câteva zile, adică săptămâna viitoare, astfel încât o să luăm o decizie după ce terminăm consultațiile cu aceștia.

Dar da, se prefigurează măsura prelungirii șomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricționate prin deciziile autorităților, în paralel lucrând și la o serie de măsuri de susținere activă a sectoarelor de activitate care îşi vor relua activitatea,” spus Violeta Alexandru.

„În cazul unei companii care își poate relua activitatea, sprijinul guvernului va fi sub forma acoperirii unei părți din costul salarial, în sensul în care acest sprijin va fi cel mai probabil fix într-un număr de luni imediat după ridicarea masurilor de restricție, după care acest sprijin se va diminua, pe măsură ce activitatea respectivei companii se va adresa și reveni la normal,” a mai spus ministrul Muncii.