După ce a vizitat şantierele drumului naţional 76 Deva-Oradea, şeful CNADNR, Cătălin Homor ne-a explicat că a fost transmis un ultimatum antreprenorilor de pe două şantiere. „Primele două loturi au un ritm bun şi lucrările se vor finaliza până la sfârşitul anului. Pentru lotul 3 este reziliat contractul, iar în luna septembrie relicităm contractul reabilitare. Pe loturile 4 şi 5 sunt probleme, Construct Mod şi Azi nu s-au mobilizat să termine lucrările. A fost bătaie de joc ce s-a întâmplat acolo, începând de vinerea trecută, am dat un ultimatum de două săptămâni.  Nerespectarea de către antreprenor a prevederilor acestei notificări va conduce la rezilierea contractului”, ne-a declarat şeful CNADNR, Cătălin Homor.

Pentru ultimul lot, Beiuş – Oradea, contractul a fost reziliat în data de 25 mai 2015, având un stadiu fizic la data rezilierii de 7.47%. “Starea de degradare a drumului la momentul rezilierii contractului a impus ca CNADNR să ia măsuri în regim de urgență în vederea realizării unei suprafețe de rulare corespunzătoare și eliminării resticțiilor de circulație impuse de lucrările de reabilitare a trei poduri începute de antreprenor și rămase nefinalizate. În paralel cu aceste lucrari deja executate, au fost realizate și studii suplimentare de natură tehnică, necesare actualizarii proiectului tehnic elaborat în cursul anului 2011. Acestea sunt estimate a fi finalizate în cursul lunii noiembrie 2016. Lansarea procedurii de licitație este estimată pentru luna decembrie 2016, iar semnarea contractului poate avea loc în luna martie2017. Antreprenorii să se concentreze pe mobilizarea și derularea execuției lucrărilor, astfel încât să fie recuperat timpul pierdut până în prezent din varii motive”, a mai precizat Cătălin Homor.

Ultimul lot din DN 76 a ajuns la Parchet

Între timp, angajaţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au depus un denunţ la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea împotriva fostei firme care s-a ocupat de reabilitarea  ultimul lot, Beiuş – Oradea pe motiv că lucrările s-au executat fără autorizaţie de construcţie. Întrebat despre denunţul formulta de inspectorii ISC, Cătălin Homor a spus că, „nu a intrat nicio citaţie în CNADNR sau DRDP Cluj”.

Şi Narcis Neaga, fostul şef al CNADNR a făcut o declaraţie surprinzătoare anul trecut după ce a inspectat şantierul drumului naţional 76. Acesta a recunoscut că îi este ruşine că este directorul general al CNADNR după ce a văzut modul în care se derulează  lucrările de modenizare.