“May the force be with you”, a fost salutul cu care Disney a salutat pe 4 mai fanii Star Wars, anunțând că un nou film din populara serie va intra în producție. Taika Waititi, regizorul neozeelandez care a primit Oscarul pentru”Jojo Rabbit”,  își va pune amprenta regizorală și va lucra la scenariu împreună cu Krysty Wilson-Cairns.

Cine este Taika Waititi

În vârstă de 44 de ani, Taika Waititi s-a făcut remarcat prin filme precum “What We Do in the Shadows”, blockbuster-ul “Thor: Ragnarok” și, nu în ultimul rând, “Jojo Rabbit”, peliculă pentru care a primit și un premiu Oscar, în categoria “Cel mai bun scenariu adaptat”. Taika semnează și regia unuia dintre episoadele primului sezon al seriei “The Mandalorian”, primite cu mult entuziasm de către fanii Star Wars. Krysty Wilson-Cairns, ce va scrie povestea noului film din universul Star Wars alături de Taika, a contribuit la scenariul peliculei “1917”, premiate cu Oscar în trei categorii.

Star Wars nu se va termina vreodată

Filmul lui Taika Waititi nu este singura producție din lista planurilor Disney. Compania a anunțat că va fi produsă și o nouă serie Star Wars pentru Disney+, cu Leslye Headland la cârma proiectului, în calitate de scenarist și producător executiv. Acesta este cunoscut pentru seria Netflix “Russian Doll”. Momentan nu se cunosc detalii privind datele la care aceste producții vor fi lansate. Cert este că Disney are o agendă plină, în prezent lucrându-se la sezonul 2 al serialului “The Mandalorian”, precum și la alte două producții Star Wars pentru TV.

The Rise of Skywalker

Ultimul film din saga Skywalker a avut premiera anul trecut, pe 20 decembrie. “Star Wars: The Rise of Skywalker” a pus punct poveștii celor mai puternici Jedi din galaxie. Filmul a generat vânzări de aproape 1.1 miliarde de dolari, însă nu s-a ridicat la așteptări, suma generată plasându-se pe ultima poziție în topul încasărilor ultimelor trei filme Star Wars produse de Disney din 2015 încoace.