Un cunoscut medic a spus adevărul despre COVID. Acesta a arătat că numărul îmbolnăvirilor pare în scădere în România. Cu toate acestea, foarte mulți pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Medicul Emilian Imbri s-a arătat totuși îngrijorat. El a spus că există locuri libere în spital. În opinia sa, însă, speră să nu fie semnul unui tsunami.

Duminică au fost raportați 1.020, din nou în creștere după ce vineri numărul celor cu forme grave scăzuse sub o mie. Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului “Victor Babeș” din București a spus că secțiile ATI rămân pline. Cu toate acestea, s-a redus presiunea pe celelalte zone în care sunt tratați bolnavii de Covid-19.

Emilian Imbri a arătat, la Digi24, că în Spitalul Babeș sunt 210 locuri libere. Este vorba de locurile care nu țin de ATI. Alături de Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, se ajunge la 300 de locuri.

Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine

“N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut”, a spus medicul.

În ceea ce privește ce se întâmplă cu COVID, el nu-și poate explica.

“De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă. Acesta le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare”, a spus doctorul.

El a arătat că sunt două paturi libere la ATI. Această situație nu s-a mai întâmplat demult.

“Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău. N-ar avea de ce să se întâmple asta”, a punctat doctorul.

Explicația ține de faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze de COVID. Ele apelează la testele rapide Sau se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt sau nu pozitivi de coronaviurus.

“Poate vor să evite să afle că sunt pozitivi și să piardă rândul la vaccinare. Nici din alte spitale nu mai există presiunea de a ne transmite cazurile pozitive. Eu zic că e un semn bun”.