Fizicianul Isaac Newton a rămas în istorie pentru faptul că a scris legile gravitației. Puțini știu însă că, în anul 1704, acesta a calculat când va veni sfârșitul lumii.

De-a lungul timpului, mulți matematicieni și oameni de știință au încercat să prezică data la care va veni Apocalipsa. Deși nu au existat niciodată dovezi clare în acest sens, prezicerile stârnesc temeri și teorii ale conspirației.

Potrivit ladbible.com, astrologul francez Nostradamus a făcut în anul 1555 o serie de preziceri despre anul 2023. El a spus că vor fi „șapte luni de război mare, oameni morți din cauza răului”, iar „omul își va mânca semenii”.

Apocalipsa în viziunea lui Isaac Newton

Iar în anul 1704, Isaac Newton a prezis anul în care va veni Apocalipsa. Omul de știință a calculat data la care va veni Apocalipsa folosind mai multe ecuații matematice. A utilizat, de asemenea, Cartea lui Daniel, cel mai vechi testament al creștinismului, care se concentrează pe primii pași ai omenirii din punct de vedere religios, potrivit History of Yesterday.

Isaac Newton a fost convins că sfârșitul lumii va avea loc în anul 2060, adică peste numai 37 de ani. În viziunea fizicianului, Apocalipsa reprezintă momentul în care Iisus Hristos se va întoarce pe Pământ și va aduce pacea în lume.

Sfârșitul lumii ar putea fi provocat de dezastre naturale

Mai multe dezastre naturale ar putea declanșa o catastrofă globală în perioada ce urmează! Avertismentul vine din partea oamenilor de știință, potrivit cărora lista dezastrelor include trezirea virușilor „zombie” care sunt extrem de periculoși, din zona arctică, o nouă extincție în masă a speciilor de pe Terra și distrugerea așa-numitului „ghețar al sfârșitului lumii”.

Toate scenariile apocaliptice au câțiva factorii declanșatori în comun, aceștii find greu de ignorat: clima Pământului se încălzește, iar fenomenul are consecințe dramatice asupra florei, faunei și ființelor umane, a scris Live Science, care inventariază avertismentele specialiștilor.

Explicația constă în faptul că dacă nu reducem rapid și substanțial emisiile de gaze cu efect de seră, viitorul ar putea fi doar înfricoșător. Așadar, virușii „zombie” renasc, după topirea permafrostului din zonele arctice, pe fondul încălzirii climatice.

Aceștia sunt viruși foarte periculoși, care au stat blocați sub gheața din Siberia chiar și zeci de mii de ani. În acest moment, dacă redevin activi în habitatul uman pot produce pandemii mortale.