Vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu de la Predeal este scoasă la licitaţie. Este vorba de prima vilă de protocol a dictatorului, de pe vremea când era general-maior de armată şi îndeplinea funcţiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naţionale şi Şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei. Preţul de plecare al licitaţiei nu a fost publicat în mod oficial.

Situată în Predeal, vila are 8 camere şi 3 băi, o suprafaţă construită de 322 metri pătraţi şi 1350 metri pătraţi de teren. Ea a fost ridicată în anul 1927 în zona sportiv-turistică Cioplea şi reprezintă una dintre primele construcţii de agrement ridicate în zonă, devenind reşedinţa de iarnă a prof. Teodor Vasilescu. Comitetul Şcolar al Municipiului Ploieşti a cumpărat proprietatea în anul 1937, fiind ultimul proprietar până la venirea la putere a comuniştilor, potrivit Adevărul.

Construită într-un stil tradiţional, ce aminteşte de casele cu cerdac din zona muntenească, Vila “Ceauşescu” avea să fie cunoscută sub acest nume datorită utilizării ei de către Nicolae Ceauşescu între anii 1950 şi 1958, moment în care reşedinţa se afla în administrarea Ministerului Forţelor Armate. Astfel, vila a devenit prima reşedinţă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu din Predeal înainte ca acesta să preia puterea deplină în România.

După 1965, vila de protocol trece în administraţia Întreprinderii Economice de Odihnă, ieşind de sub jurisdicţia Ministerului Apărării chiar în anul în care Nicolae Ceauşescu devenea secretar general al Partidului Comunist.